Tips på saker att göra i Göteborg

15 Feb, 2017 | PU7hm9B5Up | No Comments

Tips på saker att göra i Göteborg

Om det är första gången du ska besöka Göteborg så kanske du behöver lite tips på vad man kan göra under resan. Vi har därför listat lite tips nedanför på vad som kan vara värt ett besök när du är i Göteborg.

 

Liseberg – Om du är ute efter att ha en heldag med sockervadd, karuseller och annat skoj, är Liseberg ett fantastiskt ställe att besöka. Ett hett tips är dock att försöka besöka Liseberg i april-maj eller september-oktober om man har möjlighet. Det är generellt minst antal personer som besöker parken då, vilket skapar kortare köer etc.

Slottsskogen – Om du besöker Göteborg på sommaren är Slottsskogen en riktigt härlig plats att ha en heldag på. Slottsskogen är en stor park där det finns massvis av aktiviteter att göra. Exempelvis finns det en mindre djurpark som kan vara rolig för barnen. Det finns även grillplatser, vollybollnät och minigolfbanor.

Keillers Park– Om du letar efter ett ställe i Göteborg där du kan få en ultimat utsikt över staden är Keillers Park på Hisingen ett bra val. Det är en park där man kan promenera, grilla och annat skoj, men den har även en av Göteborgs bästa utsikter.

Långgatorna – Om du letar ett kvartersstråk som har massvis utav uteliv och pubar så är andra och tredje långgatan ett bra tillhåll. Tredje långgatan har mer fina restauranger och pubar som har stort utbud i både mat och dryck. Andra långgatan är mer fullspäckad av pubar och ölhak, där det alltid finns folk under alla veckodagar.

Göteborg har mycket att erbjuda och beroende på om man åker på sommar eller vinter så finns det olika saker att hitta på. Shopping finns det såklart också gott om och det mesta är inom gångavstånd eller några få hållplatser med kollektiv trafiken. Vill man ha mer resetips så kan man kolla in Hotelspecials blogg  som har många bra tips för resor runt om i Sverige.

Write Reviews

Leave a Comment

Please Post Your Comments & Reviews

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments & Reviews