Svensk finsk-mathistoria

6 Mar, 2017 | PU7hm9B5Up | No Comments

Svensk finsk-mathistoria

Precis som svenskar brinner finnar för sin mat och de vet hur man gottar sig. Finländarna är också starkt lojala mot sina kulinariska rötter. Även om du kan köpa precis vad som helst ditt hjärta önskar i Finland nuförtiden, satsa på tradtionell finländsk kost när du är där.

Finland har haft ett svenskt talande befolkningen sedan 1100-talet, det var då de svenska korsfararna kom till Finland. Men finlandssvenskar har en mycket bredare kulturellt och genetiska arv. Ryska, tyska, skotska och baltiska blod körs i venerna i många finlandssvenskar.

Kräftskiva är ursprungligen en svensk tradition som finländarna har annamat och firar varje sensommar. Dessa små färskvatten djur betraktas som en gourmet och de är inte billiga. I Finland är kräftskive säsongen mellan juli och början av hösten.

Det är inte bara mat som finns i både Sverige och Finland. Samarbetet mellan i näringslivet har alltid varit bra mellan Sverige och Finland. Som alla vet läser Finländare svenska i skolan och det är väldigt bra när man i företag ska erbjuda kundtjänst eller asiakaspalvelu som det heter på finska. Svenska företag i Finland som erbjuder kundtjänst på båda svenska och finska är b.la klarna asiakaspalvelunordea asiakaspalvelu och posti asiakaspalvelu.

Men trots alla dessa likheter så anser sig svensk talande finnar fortfarande sig själv som finnar. Faktum är att Finland-svenskar benhårt anser sig finska. Det innebär att vi inte är svenskar som bor i Finland, utan snarare finländare vars modersmål är svenska. Språkiga länder är inte unika. I Europa finns det liknande upplägg i Belgien och Schweiz.

Write Reviews

Leave a Comment

Please Post Your Comments & Reviews

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments & Reviews